URBANIZEM

Allplan je profesionalna in celovita rešitev za načrtovanje cest, infrastrukture, urbanistično načrtovanje in urejanje krajine. Allplan vam bo priskrbel izredno učinkovit stroj za modeliranje tal in številne intuitivne funkcije za ustvarjanje, izpeljavo, spreminjanje vaših načrtov za urejanje krajine.

Urbanizem
Urbanizem

URBANE REGIJE

Allplan lahko uporabite za izdelavo urbanističnih načrtov (PUG, PUZ, PUD) za urbanistično načrtovanje, urejanje krajine, gradbeništvo ali gradnjo cest.

Regulacijski načrti uporabljajo vnaprej določene simbole in barve in z enostavno funkcijo lahko dodate in uredite druge regulacijske načrte z izvaljanjem, polnili, motivi ali slikovnimi pikami.

Načrtovani načrti bodo kot atribute obdržali vse urbanistične koeficiente od POT, CUT, višine do UTR in kopenskega cilja (extravilan ali intravilan). V skladu s temi definicijami vam vnaprej določena poročila v Allplanu pomagajo hitro ustvariti ravnovesje terena z natančnimi površinami. Legenda urbanističnih načrtov se avtomatsko generira in posodablja za racionalizacijo procesa načrtovanja.

DIGITALNI MODELI ZEMLJIŠČA IN KARTOGRAFIJE

Allplan vam omogoča preprosto in realistično preslikavo 3D digitalnega modela terena (MDT). MDT je osnova za načrtovanje, izračun terasnih del in končno 3D vizualizacijo.

Terenske točke je mogoče uvoziti prek različnih formatov (npr. REB, ASCII, LandXML), ki se poročajo v koordinatnem sistemu Gauss-Kruger ali UTM.

MDT pomaga pri vzpostavljanju razpok na tleh, ustvarjanju pobočij, izračunavanju volumnov in samodejno ustvarja dele in profile zemljevida.

Urbanizem

URBANISTIČNI NAČRTI IN MASTERPLANES

Allplan ponuja možnost načrtovanja in oblikovanja mestnih območij ter izdelavo načrtov za svoj projekt in ustvarite legende za vsak načrt.

Ustvarite lahko zoniranje in postavitvene načrte z enostavnimi funkcijami Allplana in lahko hitro in učinkovito zgradite volumetrični model urbanističnega načrtovanja, ne glede na vrsto strešne kritine (streha, terasa, podstrešje itd.) ali vrsto konstrukcije (cumplata, izolirana itd.).

Na podlagi volumetričnega modela (3D) in atributov, določenih na parcelah, lahko urbanisti zelo hitro določijo koeficiente urbanističnega določanja (POT, CUT). uporabo vnaprej določenih poročil v Allplanu ali njihovo spreminjanje glede na lastne potrebe.

KRAJINSKA ARHITEKTURA

Krajinska arhitektura je umetnost načrtovanja, oblikovanja, vzdrževanja, vztrajanja in obnavljanja zelenih površin ter oblikovanja umetnih zgradb. Namen poklica je arhitekturno projektiranje, prostorsko načrtovanje, razvoj prostora okoli hiše, varstvo okolja, urbanistično načrtovanje, načrtovanje parkov in rekreacije, prostorsko načrtovanje, urbane prostore in zgodovinsko ohranjanje.

Allplan podpira krajinskega arhitekta s celovito rešitvijo za najbolj zapletene in drzne projekte.

Urbanizem
Stopite v stik z nami