ALLPLAN 2020 – za večjo učinkovitost in produktivnost pri vsakodnevnem delu v BIM

Allplan za večjo učinkovitost - ALLPLAN KONFERENCA 2019

Allplan zopet dviguje nivo BIM projektiranja. Da bi nove funkcionalnosti čim prej zaživele tudi pri uporabnikih, smo jih predstavili na ALLPLAN KONFERENCI 2019, ki je potekala 17.10.2019 v Regionalnem razvojnem centru Zagorje ob Savi. Poleg novosti so bili udeleženci na dogodku deležni predstavitve konkretnih primerov iz prakse, ki kažejo na to, kako prednosti preizkušene BIM programske opreme pomagajo pridobiti investitorje, botrujejo hitrejši izpeljavi in enostavni komunikaciji med deležniki projekta.

Prvi nagovor je pripadel Sebastjanu Lavriču, lastniku podjetja e-DISTI, ki je avtoriziran Allplan partner za Slovenijo. Poleg spodbudne 66% rasti delnic podjetja Nemetchek-Allplan v prvi polovici leta 2019 se je dotaknil treh področij, ki so pomembna za Allplan uporabnike in podpirajo uveljavljanje programske opreme Allplan v Sloveniji: novih možnosti tehnične podpore, pridobivanja novih kadrov in konkurenčnosti cen. Nadaljeval je Mitja Cizej, direktor podjetja iPROSTOR, ki je član upravnega odbora siBIM. Prestavil je ALLPLAN in BIM v Sloveniji, vključno z uveljavljanjem zakonodaje pri nas ter ustreznih aktivnosti, ki jih le ta narekuje.

Nove funkcionalnosti verzije Allplan 2020 na arhitekturnem področju je prestavila Lucija Franko m.i.a. in spodbudila poslušalce k uporabi praktičnih funkcionalnosti, Rok Fabijan u.d.i.g. pa je nadaljeval z novostmi s področja gradbeništva. Več o koristnih funkcionalnostih za večjo učinkovitost in produktivnost BIM projektiranja si lahko preberete tudi sami.

Po krajšem premoru, so bili predstavljeni še primeri dobrih praks pri uporabi BIM pristopa, od majhnih, lokalnih BIM projektov, do velikih, interdisciplinarnih. Najprej smo videli Allplan v industrijski uporabi, s katero nas je navdušil Franci Razpet iz podjetja iPROSTOR. Sledile so podrobnosti o različnih arhitekturnih projektih in uvajanju BIM metodologije dela v biroju Arhitektura Petrnel ter nato še predstavitev projekta podjetja CALX, Edisa Salihovića. Kot zadnji nam je Andrej Vurušič iz podjetja AB biro predstavil napredne uporabe BIM metodologije in nas navdušil s prepričljivimi renderji programske opreme Allplan iz avtomobilske industrije.

Nasmehe in dobro voljo je prineslo tudi nagradno žrebanje, na katerem smo izžrebali kar štiri nagrajence. Mednje smo razdelili Allplan metre in nekaj drugih praktičnih nagrad. Prvo nagrado podjetja e-DISTI – UPS Samurai Power je prejela Amadeja Belej, AB biro. Čestitamo vsem nagrajencem!

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj utrinkov z Allplan konference.

VEČ O ALLPLANU