Allplan bridge 2020

Allplan predstavlja ALLPLAN BRIDGE 2020, ki je prva v celoti integrirana 4D BIM rešitev za mostove, na konferenci IABSE 2019.

Parametrično modeliranje, strukturna analiza in podrobnost v enem modelu

New York, 4. septembra 2019 – ALLPLAN, mednarodni ponudnik odprtih rešitev za gradbeno informacijsko modeliranje (BIM),  na konferenci IABSE na globalnem srečanju predstavlja Allplan Bridge 2020. Celovita rešitev za parametrično modeliranje, strukturno analizo in podrobne podatke strokovnjakov za mostove v New Yorku. Prvič analitični model samodejno izhaja iz fizičnega modela. Ko se spremenijo oblikovne spremembe, se vsi povezani elementi mostu – vključno z analitičnim modelom – takoj prilagodijo. Tako je oblikovanje mostov lažje, hitrejše in natančnejše kot kdajkoli prej.

“Allplan Bridge 2020 je prva celovita rešitev na svetu, ki uporablja skupni parametrični model za strukturno analizo in podrobno določanje. Minimalni čas, potreben za spremembe ali primerjave različic, močno pospeši procese oblikovanja mostov in iterativne izboljšave se lahko uporabijo za razvoj optimalne zasnove. Preveli smo vse svoje izkušnje na področju mostnega inženiringa in najnovejše informacijske tehnologije, da inženirjem ne omejujemo svobode in ustvarjalnosti kljub visoki stopnji avtomatizacije, “pojasnjuje Vanja Samec, generalna direktorica ALLPLAN Infrastrukture.

Najpomembnejše novosti Allplana Bridge 2020

Avtomatsko izpeljavo analitičnega modela

Zahvaljujoč prebojni tehnologiji Allplan Bridge 2020 samodejno ustvari analitični model iz fizičnega modela. To močno zmanjša količino dela in dovzetnost za napake. Pri tem inženir ohrani popoln nadzor z navedbo konstrukcijskih delov in tistih, ki prispevajo samo kot obremenitev. Dodatna opredelitev, pomembna za analizo, je izbira generiranja žarka ali modela rešetke.

Sestavljanje izračuna zaporedja konstrukcije

Allplan Bridge analizira opredeljeni načrt gradnje in v avtomatiziranem postopku nastavi vse potrebne opredelitve izračunov, na primer primere obremenitev, aktiviranje elementov in računske akcije. To vključuje vhodne podatke za izračun nelinearnih časovnih učinkov, kot so lezenje, krčenje in sprostitev. Dovoljena je popolna preglednost, uporabnik v vsakem trenutku izdela popoln nadzor nad ustvarjenimi predmeti in pregledom rezultatov.

Uporabite dodatne obremenitve

Teža in položaj naloženih mrtvih tovorov (npr. Pločniki, cestni pločniki itd.) Se samodejno umaknejo iz geometrijskega modela. Uporabnik mora določiti čas, ko je oprema nameščena, in posledično se obremenitev nanaša na analitični sistem. Dodatne obremenitve, kot so temperaturne spremembe ali vetrne obremenitve, je mogoče enostavno določiti in uporabiti tudi enostavno.

Superpozicija

Uporabnost prijaznosti superpozicije v Allplanovem mostu je prelomna. Shematična opredelitev superpozicije združuje največjo prožnost z optimalnim pregledom. V uporabniško definiranih točkah napetosti lahko izberete več komponent napora in izvedete superpozicijo, ki vodi do pritiska. Nadalje superpozicija omogoča shranjevanje ustreznih rezultatov za izbrane elemente.

Nova generacija programske opreme za oblikovanje mostov

Z Allplan Bridge je bila ustvarjena povsem nova platforma, ki je zasnovana za najpreprostejše delovanje in učinkovite delovne procese. Z uporabo skupnega modela mostu namesto dveh ločenih za strukturno analizo in podrobnost, se izboljša interdisciplinarno sodelovanje. Parametrični model in obsežna avtomatizacija delovnih korakov drastično zmanjša čas, ki je potreben za izjemno zamudne in nagnjene spremembe sprememb v zasnovi. Allplan Bridge je BIM rešitev nove generacije, ki bo spremenila način oblikovanja in izvedbe mostov.

Razpoložljivost

Allplan Bridge 2020 naj bi bil na voljo kot brezplačna 30-dnevna preizkusna različica za prenos od oktobra 2019.

Allplan bridge 2020

V Allplan Bridge statični model samodejno izhaja iz geometrijskega modela. Inženir ohranja popoln nadzor nad tem, kateri sestavni deli prispevajo k obnašanju in kateri predstavljajo samo obremenitve.

Allplan bridge 2020

Allplan Bridge zdaj omogoča tudi statične izračune. Dodatne obremenitve se samodejno upoštevajo. Informacije za izračun vremensko odvisnih učinkov se samodejno določijo iz napredka gradnje.

VEČ O ALLPLANU
BREZPLAČEN PREIZKUS

Za več informacij o ALLPLAN programski opremi nas kontaktirajte.