Allplan 2020

ALLPLAN PREDSTAVLJA ALLPLAN 2020, NOVO VERZIJO NJEGOVE BIM PROGRAMSKE OPREME ZA VEČJO UČINKOVITOST IN PRODUKTIVNOST V VSAKODNEVNEM DELU.

Nova različica z Visual Scripting za parametrično modeliranje, orodja za modeliranje stopnic, streh in jeklenih konstrukcij ter prva popolnoma integrirana rešitev za modeliranje in statičnih izračun mostov.

München, 8. oktober 2019 – ALLPLAN, mednarodni ponudnik BIM-ovih rešitev, predstavlja Allplan 2020, najnovejšo različico BIM-ove rešitve za arhitekte in inženirje, s poudarkom na interdisciplinarnem sodelovanju in 3D-modeliranju. Nova različica podpira arhitekte pri modeliranju stopnic in streh ter kompleksnih oblik z uporabo novega integriranega Visual Scripting. Inženirji lahko koristijo Allplan 2020 za ustvarjanje jeklenih konstrukcij z uporabo novih orodij za modeliranje jekla in Allplan Bridge 2020, prva popolnoma integrirana rešitev za modeliranje, statično izračunavanje in oblikovanje. Poleg tega številni delovni tokovi in ​​uporabnikom prijazne izboljšave zagotavljajo učinkovite načrtovalne procese.

“S programom Allplan 2020 zagotavljamo arhitektom in inženirjem rešitev, usmerjeno v prihodnost, BIM. Naročniku je zanimivo, da našim strankam prinesemo nove novosti, ki bodo pomagale povečati uspešnost in učinkovitost pri njihovem vsakdanjem delu. Naša nova vgrajena tehnologija vizualnih skript z novo strukturno analizo, ki je bila vgrajena v Allplan Bridge, omogoča arhitektom in inženirjem, da lahko inženirji še bolj poenostavijo postopek oblikovanja mostu. Allplan 2020 zagotavlja zanesljiv, uporabniku prijazen potek dela BIM, kar prinaša največjo učinkovitost, “pravi Kevin Lea, starejši podpredsednik za upravljanje izdelkov v ALLPLAN.

Allplan 2020 ponuja arhitektom in inženirjem:

Visual Scripting – alternativa programiranju

Visual Scripting je idealen za parametrično modeliranje zapletenih oblik, ustvarjanje pogosto uporabljenih predmetov po meri in avtomatizacijo delovnih tokov. Namesto da bi se naučili programskega jezika, uporabniki preprosto vizualno razporedijo vozlišča in jih povežejo skupaj.

Učinkovito delo s točkovnimi oblaki

V sodelovanju s Scalypso je bil razvit vtičnik za obdelavo točkovnih oblakov v Allplanu. S pretvornikom, ki je vključen v vtičnik, lahko podatke o skeniranju uvozite v različnih formatih, tako iz proizvajalčevega nevtralnega formata ASTM E57 kot iz proizvajalčevih formatov Faro, Leica, Riegl, Topcon, Trimble in Zoller + Fröhlich kot pa tudi iz formatov ASCII. Nato lahko izbrane 3D točke prenesete v svoj Allplan projekt. Za intenzivnejšo uporabo je na voljo razširjena različica, prilagojena posameznim zahtevam. Tako je mogoče na primer samodejno izračunati vodoravne odseke, iz katerih se lahko časovno prihranijo natančni tlorisi ali modeli stavb.

Izboljšave pri ravnanju z atributi

Da bi bilo upravljanje z atributi še bolj udobno in dosledno, so bile za upravljanje atributov narejene številne razširitve in izboljšave. Med drugim lahko atribute zdaj tudi izvozite kot formatirane datoteke Excela. Poleg tega je bila paleta predmetov razširjena, tako da so predmeti zdaj lahko filtrirani po atributih in označeni barvno za boljši vizualni nadzor.

Najpomembnejše novosti za inženirje:

Nov modelar za jeklene konstrukcije

Za modeliranje jeklenih konstrukcij ne potrebujete več ločene jeklene rešitve. Podpora in žarki se lahko ustvarijo in spremenijo s pomočjo sodobnega uporabniškega vmesnika, ki temelji na paleti lastnosti in ročaja.

Novo: strukturna analiza mostov

Po parametričnem modeliranju, prednapetostnem in gradbenem zaporedju rešitev Allplan Bridge 2020 na mostu zdaj omogoča tudi strukturno analizo. To vključuje opredelitev obremenitev, pa tudi izračun notranjih sil, uporov, napetosti in vplivov lezenja in krčenja glede na napredek gradnje. Statični model se samodejno izpelje iz modela parametričnega mostu. Tako je Allplan Bridge 2020 prva popolnoma integrirana rešitev na svetu, ki uporablja skupen parametrični model tako za statični izračun kot za načrtovanje. Ta pristop močno pospeši procese oblikovanja mostov. Zaradi minimalnega časa, potrebnega za spremembe ali primerjave variant, je mogoče z iterativnimi izboljšavami razviti skoraj optimalno zasnovo.

Najpomembnejše novosti za arhitekte:

Še bolj produktivno sodelovati z modelom stopnišč

Modelarju stopnic, ki je bil predstavljen z različico Allplan 2019, so bile dodane nove funkcije za nadaljnje poenostavitev delovanja in povečanje produktivnosti. Na primer, zdaj obstajajo novi ofsetni profili, s katerimi je mogoče vizualno preveriti višine in širine prehodov. Slednje je še posebej ugodno pri delu s kompleksnimi geometrijami. Delovanje poteka prek sodobnega uporabniškega vmesnika, ki temelji na lastnostih palet in ročajev.

Hitro in enostavno modeliranje streh

Z novim modelom strehe lahko ustvarite strešne površine na osnovi konture z uporabo sodobnega uporabniškega vmesnika, ki temelji na paleti lastnosti. Poznejše spremembe je mogoče enostavno opraviti. S povezavo modela strehe z ravnino in upraviteljem nivojev se izboljša interakcija med streho in drugimi deli gradbenega modela. Celo strehe z negativnimi strešnimi nagibi so zdaj podprte.

Prepričljive predstavitve projektov s panoramskim upodabljanjem

Z novo funkcijo upodabljanja panorame ustvarite sferično sliko z določenega položaja kamere. To na primer omogoča ustvarjanje navideznega pregleda projekta v obliki videoposnetka za vašo stranko, ki ga je mogoče predvajati na več končnih napravah brez dodatnih naložb. S programom Real Time Renderer v Allplanu 2020 lahko zdaj določite različne svetlobne temperature.

OGLEJTE SI NOVOSTI PROGRAMA ALLPLAN 2020 V PDF-u!

Allplan 2020

Z novim modelom strehe v Allplan Architecture 2020 lahko ustvarite konturne strešne površine s pomočjo sodobnega uporabniškega vmesnika, ki temelji na palete lastnosti.
Avtorske pravice: ALLPLAN

Allplan 2020

Z Allplan Engineering 2020 ne potrebujete več ločene jeklene rešitve za modeliranje jeklenih konstrukcij.
Avtorske pravice: ALLPLAN

VEČ O ALLPLANU
PRENESITE SI JO DANES!

Za več informacij o ALLPLAN programski opremi nas kontaktirajte.