10 razlogov, zakaj gradbeni inženirji uporabljajo Allplan kot svoje BIM orodje za načrtovanje.

1. BIM in CAD na eni platformi

V zadnjih letih je prišlo do velikega premika od tradicionalnega 2D osnutka do BIM rešitev, ki temeljijo na 3D modeliranju. Težava je v tem, da mnogim od teh rešitev primanjkuje 2D funkcionalnosti, ki so na koncu bistvenega pomena za natančno zasnovo in nujno potrebne, ko gre za risbe konstrukcij. Zaradi tega se veliko uporabnikov še vedno zanaša na tradicionalno programsko opremo za 2D oblikovanje, kot je AutoCAD®. To pri Allplanu ni tako: ponuja popolno rešitev, saj združuje najboljše iz dveh svetov. To je v osnovi BIM platforma z inteligentnimi 3D predmeti, ki združuje celoten nabor orodij za 2D risanje, urejanje in tiskanje, ki jim ne manjka nobena funkcija AutoCAD-a.

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

2. Najboljša 3D ojačitvena orodja na trgu

Inženiring je bil del Allplanove “DNA” že od samega začetka, zato je bil vedno pionir v 3D zasnovi armatur. V najnovejši različici 2017 je Allplan daleč najbolj napredna rešitev na trgu, saj ponuja presenetljivo hiter in avtomatiziran način za okrepitev tudi najbolj zapletenih oblik. Gradbeni inženirji lahko kombinirajo svoje vrhunske splošne zmogljivosti 3D-modeliranja z oblikami armiranja, da ustvari palice v prosti obliki z veliko prožnostjo v geometriji.

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

3. Napredno modeliranje in lastnosti gradbenih del

Na podlagi Parasolid® – vodilnega geometričnega 3D modelarja na svetu – Allplan lahko ponudi nove možnosti na področju 3D-modeliranja: večja svoboda pri ustvarjanju volumskih in površinskih modelov, hkrati pa povečata natančnost in zmogljivost. To je bistven element pri civilnih objektih, kot so mostovi ali predori, preprosto zato, ker je njihova oblika lahko izredno zapletena. Allplan ima veliko orodij za modeliranje, ki vam omogoča modeliranje katere koli vrste zgradbe, ne glede na to, kako kompleksna je. V kombinaciji z oblikami armatur v prosti obliki lahko te strukture ojačate lažje kot katera koli druga obstoječa programska oprema. En primer edinstvene funkcije je odsek vzdolž poti, ki v nekaj sekundah zagotavlja dvodelni odsek strukture v obliki vretena, postopek, ki bi moral biti v drugi programski opremi ročno in bi trajal več ur!

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

4. Prefinjena in prilagodljiva struktura projekta

Gradbeni projekti in strukture na splošno postajajo z leti bolj zapleteni, kar otežuje ravnanje z njimi v okviru BIM programske opreme, saj vključuje veliko različnih struktur na različnih ravneh z različnimi specifikacijami. Da bi se spopadli z vsem tem, Allplan ponuja najnaprednejšo in najbolj prilagodljivo rešitev od katere koli druge BIM rešitve na trgu, ki vam omogoča popoln nadzor nad načinom, kako želite strukturirati svoj projekt in kaj morate videti na zaslonu. Omogoča vam, da v isti projektni datoteki upravljate veliko različnih struktur na različnih ravneh in jih razdelite na več različnih stopnjah. Tako si lahko natančno predstavite količino potrebnih informacij in delate na veliko bolj organiziran in jasen način.

5. Tradicionalna struktura plasti

Struktura plasti je nekaj, kar se v CAD uporabljajo že od zgodnjih let, preprosto zato, ker uporabniku omogoča, da zelo enostavno združi in obvladuje različne elemente v strukturi. Razen drugih načinov strukturiranja projekta Allplan zelo močno podpira strukturo plasti na zelo prilagodljiv in inteligenten način: vsak element (2D ali 3D) ima svojo vnaprej določeno plast in z avtomatskim prepoznavanjem vsak element, ki je vrisan v načrt je dodeljen temu sloju. Seveda lahko uporabnik ustvari svoje sloje: tudi različnim slojem stene je mogoče dodeliti drugo plast!

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

6. Namenski modul za postavitev / tiskanje in boljše upravljanje

Tiskanje je pomemben del procesa načrtovanja. Allplan ima enega najbolj inteligentnih in prilagodljivih namenskih modulov za upravljanje vseh vaših postavitev. Z Allplanom imate popoln nadzor nad informacijami, ki jih potrebujete pri postavitvi, pa tudi nad vsako zamišljeno kombinacijo risb: na primer lahko imate isti načrt, kolikor želite, z različnim obsegom in predstavitvijo na isti postavitvi. Druga odlična lastnost je neposreden izvoz v 3D PDF, ki vsem omogoča ogled 3D-modela s preprostim Adobe Acrobat Readerjem!

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

7. Natančno postavite elemente v realnem času

Absolutna natančnost je najpomembnejša stvar pri načrtovanju konstrukcije. Allplan ponuja vsa potrebna orodja za oblikovanje, tako da se med namestitvijo naredi natančen položaj v prostoru vseh elementov (2D, 3D, arhitekturni) in ne pozneje (@Revit uporabniki: veste, o čem govorimo ..).

8. Resnična izkušnja s številnimi ogledi

Allplan ponuja preprosto najboljšo izkušnjo z več ogledi na trgu. Omogoča vam, da ne samo vidite, ampak tudi dejansko delate hkrati v več pogledih modela: načrt, stranski / sprednji / zadnji pogled, izometrično ali animacijsko okno. Če na primer nekaj narišete v načrtu, lahko preprosto nadaljujete v drugem pogledu, tako da preprosto premaknete kazalec tja.

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

9. Najboljše možnosti skupinskega dela na trgu

Nedavna raziskava je pokazala, da se en od petih delovnih dni porabi za izmenjavo informacij med člani skupine, ki so povezane z zasnovo, rešitvami problemov in revizijami risb. Allplan rešuje to težavo bolje kot katera koli druga programska oprema na trgu, saj ponuja najbolj napredna orodja za timsko delo. Poleg tega vam inovativna spletna platforma bim + omogoča sodelovanje v realnem času z vsemi sodelavci in strankami, tudi če ne uporabljajo Allplana!

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan

10. Najboljša združljivost IFC in več kot 30 različnih formatov za izmenjavo

IFC je postal standardna oblika datotek, ko gre za sodelovanje med različnimi disciplinami v AEC industriji. Allplan je bil vedno pionir s podpiranjem najnovejših certifikatov IFC, ki uporabnikom omogočajo izmenjavo 3D modelov brez izgub pri gradnji informacij. Še več kot to podpira več kot 30 različnih oblik izmenjave, ki vam omogočajo neposredno komunikacijo z drugo programsko opremo. Vse to naredi Allplan preprosto idealno platformo za izmenjavo informacij in dajejo besedi BIM njen pravi pomen.

Gradbeni inženirji 10x rekli DA za Allplan